Αμυγδαλωτά

Είναι ένα από τα πιο διάσημα ελληνικά γλυκά που μπορείτε να τα συναντήστε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, αλλά πέντε είναι εκείνες που παίρνουν βραβείο για την συνταγή τους! Η Κύμη, η Άνδρος, οι Σπέτσες, η Μονεβασία και η Ύδρα.

Παρασκευάζονται με αλεσμένα ασπρισμένα αμύγδαλα, ανθόνερο και ζάχαρη, εμπλουτίζονται με ασπράδια αβγών, μέλι, σιμιγδάλι ή τριμμένη φρυγανιά και αρωματίζονται με μπαχαρικά όπως γαρύφαλλο, κανέλα, βανίλια, αλλά και με ξύσμα εσπεριδοειδών ή άρωμα πικραμύγδαλου.

Τα αμυγδαλωτά αποτελούν το πιο μυρωδάτο και ταιριαστό γλυκό για τις οικογενειακές χαρές και προσφέρεται συχνά για καλωσόρισμα στα σπίτια.

Φώτο: ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ-ΜΥΚΗΝΑΪΚΗ ΓΗ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.