ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

Τρία προϊόντα του Βόρειου Αιγαίου στη λίστα των ΠΟΠ-ΠΓΕ

Τρία προϊόντα του βορείου Αιγαίου από τα οποία ένα, η σαρδέλα Καλλονής, θα είναι το πρώτο θαλασσινό προϊόν που θα ανήκει στην κατηγορία των Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης-Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΟΠ-ΠΓΕ), περιλαμβάνονται στον σχετικό φάκελο καταχώρησης που συντάσσει η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ως προϊόντα ΠΟΠ-ΠΓΕ καταχωρούνται, εκτός της σαρδέλας Καλλονής, το μέλι Ικαρίας γνωστό ως «Άναμμα» και το μελίχλωρο τυρί Λήμνου.

Επίσης, η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προσανατολίζεται και στην επιλογή του «ασπρομύτικου» φασολιού της Λήμνου, προκειμένου να χαρακτηριστεί ως προϊόν ΠΟΠ-ΠΓΕ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.