Το ροδίτικο ελαιόλαδο «Natura Rodos», δεύτερο στην κατηγορία του στον κόσμο!

Στην εποχή της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας που βιώνει η Ρόδος, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος ελέω κορωνοϊού, υπάρχουν και ευχάριστες ειδήσεις που δείχνουν την άλλη πλευρά του νησιού!

Η Ρόδος κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των διακρίσεων, στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ελαιόλαδου στην Νέα Υόρκη, χάρις στην εξαιρετική γεύση και ποιότητα του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου «Natura Rodos» της οικογένειας Κάλλα (ποικιλίας κορωνέικη), κατακτώντας τη δεύτερη θέση και το ασημένιο βραβείο!

Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ελαιόλαδου της Νέας Υόρκης (NYIOOC) είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός ποιότητας ελαιόλαδου και ο ετήσιος κατάλογος των βραβευμένων θεωρείται ευρέως ως ο πιο αξιόπιστος οδηγός για τα καλύτερα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα του έτους!

Φέτος πραγματοποιήθηκε ο 8ος κατά σειρά Διεθνής Διαγωνισμός με περισσότερες από 880 συμμετοχές από διάφορα μέρη του κόσμου και σε διάφορες κατηγορίες, παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας, καθώς έπρεπε να τροποποιηθεί η διαδικασία συμμετοχής και η διαγωνιστική διαδικασία με βάση τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Όλα πήγαν καλά και το πολυβραβευμένο ελαιόλαδο της οικογένειας Κάλλα της Ρόδου, πλέον φιγουράρει στα καλύτερα ελαιόλαδα του κόσμου, συγκεντρώνοντας πολύ υψηλή βαθμολογία από την 17μελή επιτροπή των εμπειρογνωμόνων.
Να σημειωθεί ότι τη λίστα του NYIOOC, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων επαγγελματιών ανά τον κόσμο, παρακολουθούν παραγωγοί, διανομείς, λιανοπωλητές, σεφ και επαγγελματίες της βιομηχανίας τροφίμων η οποία μάλιστα θεωρείται ευρέως ως ο πλέον έγκυρος οδηγός της χρονιάς για τα υψηλής ποιότητας ελαιόλαδα.

O CEO της εταιρείας κ. Σταύρος Κάλλας μιλώντας στον δημοφιλή αμερικάνικο ιστότοπο «Olive oil Times» για την τεράστια αυτή διάκριση, σημείωσε πως «η φετινή συγκομιδή δεν ήταν καθόλου εύκολη» αναφέροντας την κλιματική αλλαγή ως μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις. «Δυστυχώς, η αλλαγή του κλίματος και η αλλαγή του μικροκλίματος οδήγησαν σε παρατεταμένες θερμές περιόδους, όταν θα έπρεπε ο καιρός να ήταν πιο ψυχρός, ειδικά προς το τέλος της διαδικασίας συγκομιδής. Αυτός ο αντίξοος καιρός είχε μεγάλο αντίκτυπο τόσο στην ποσότητα όσο και στην ποιότητα του ελαιόλαδου».
Τα προϊόντα που διακρίνονται στον διαγωνισμό, μπορούν επίσης να ενταχθούν στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου για την καλύτερη αγορά ελαιολάδων στον κόσμο.

Το κατάστημα ΝATURA RODOS είναι μία τοπική επιχείρηση στον Καλαμώνα, κοντά στην Κοιλάδα των Πεταλούδων. Αποτελεί μετεξέλιξη της παλαιότερης ενασχόλησης της οικογένειας Κάλλα στον πρωτογενή τομέα (που χρονολογείται από το 1959), με τη λειτουργία παραδοσιακού ελαιουργείου ψυχρής έκθλιψης, με την οποία παράγεται έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στο χωριό «Θεολόγος» της Ρόδου. Η αγάπη και το μεράκι που προέκυψε σε αυτές τις δεκαετίες λειτουργίας του ελαιουργείου, δημιούργησε την φιλοδοξία για την προώθηση του ροδίτικου έξτρα παρθένου ελαιόλαδου εντός και εκτός του τόπου μας. Στόχος της Natura είναι η παραγωγή, η κυκλοφορία και η διάθεση του προϊόντος υπό επώνυμη μορφή, ώστε να μην πωλείται ανώνυμα και χύμα στην τοπική και διεθνή αγορά. Έτσι, στο τέλος της δεκαετίας του ’90, η οικογένεια Κάλλα ξεκίνησε την τυποποίηση και την προώθηση του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου, που πωλείται και σε επιλεγμένα σημεία στο νησί μας. Παράλληλα με την έναρξη διαδικασίας τυποποίησης, το 1999 η επιχείρηση προχώρησε στην αγορά και αναπαλαίωση παλαιάς ιταλικής αγροικίας και στην ίδρυση του NAΤURA RODOS SHOP, το οποίο βρίσκεται κοντά στον παλιό ιταλικό οικισμό Μπεβεράνο.

Στον παραδοσιακά διαμορφωμένο χώρο, μπορείτε να δοκιμάσετε το ελαιόλαδο παραγωγής Natura, μέλι από διάφορες ποικιλίες από μικρούς μελισσοκόμους του νησιού, καθώς και ντόπιες ποικιλίες κρασιών από την πλούσια κάβα.

Να σημειωθεί ότι αυτό δεν είναι το πρώτο βραβείο για το ελαιόλαδο «NATURA RODOS», το οποίο έχει βραβευθεί επίσης στον διαγωνισμό «Grate Taste Awards» του Λονδίνου που αφορά προϊόντα γαστρονομίας και διατροφής από διάφορες χώρες του κόσμου κατακτώντας το BRONZE OLIVE OIL AWARD IN LIOOC 2019, όπως επίσης και το βραβείο GREAT TASTE 2018.

Το βέβαιον είναι ότι η επιτυχημένη πορεία των αδελφών Σταύρου και Γιώργου Κάλλα, έχει θέσει γερά θεμέλια για την κατάκτηση και νέων διακρίσεων φέρνοντας το ελαιόλαδο της Ρόδου στις υψηλότερες θέσεις του κόσμου και διαφημίζοντας το νησί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πηγή: dimokratiki.gr

Gastronomytours.gr: NATURA RODOS

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.