ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Άγιος Νικόλαος διοργανώνει και φέτος την εκδήλωση «Κρητική κουζίνα και τοπικές γεύσεις»
26 – 27 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ) και ο Δήμος Αγίου Νικολάου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, θα διοργανώσουν στον Άγιο Νικόλαο, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την εκδήλωση «Κρητική κουζίνα και τοπικές γεύσεις» η οποία φέτος θα είναι διήμερη και θα λάβει χώρα στις 26 & 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο Άγιος Νικόλαος, η πόλη απ’ όπου ξεκίνησε ο τουρισμός στην Κρήτη, θα τιμήσει για άλλη μια φορά την Κρητική παράδοση με ένα ξεχωριστό διήμερο όπου η δημιουργική Κρητική κουζίνα θα μετατραπεί σε φαγητό δρόμου (street food) και θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις τοπικών ελληνικών προϊόντων αλλά και δημιουργικών γεύσεων, μαγειρέματα, γευστικές δοκιμές και οινογνωσία Κρητικών κρασιών από το κοινό. Ένας μεγάλος αριθμός από τα σημαντικότερα ονόματα των σεφ της Ελλάδας θα πλαισιώσει την εκδήλωση. Θα πραγματοποιηθούν ειδικά εργαστήρια στις 26 Σεπτεμβρίου στα οποία το κοινό όχι μόνο θα έχει τη δυνατότητα να τους δει να μαγειρεύουν και να μοιραστεί τα μυστικά τους, αλλά και να γευθεί τις δημιουργίες τους. Στις 27 Σεπτεμβρίου οι σεφ θα μαγειρέψουν με παιδιά σχολείων στο χώρο που θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση παράλληλα με τους λοιπούς συμμετέχοντες. Κατά τη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης στις 27 Σεπτεμβρίου, χρώματα, αρώματα και γεύσεις της κρητικής γαστρονομίας θα πλημμυρίσουν την περιοχή από την παραλία Κιτροπλατείας έως το Λιμάνι Αγίου Νικολάου.

Εμπνευστής και ψυχή της εκδήλωσης είναι ο σεφ Γιάννης Μπαξεβανης ο οποίος είναι γνωστός για τον αγώνα του υπέρ της κρητικής διατροφής και προσφοράς ελληνικού πρωινού στα ξενοδοχεία. Η εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και θα πλαισιωθεί μουσικά από σπουδαίους καλλιτέχνες.

Στόχος είναι οι σεφ των εστιατορίων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής αλλά και των ξενοδοχείων από ολόκληρο το Νομό Λασιθίου, να παρουσιάσουν την αγαπημένη τους συνταγή ή ενδεχομένως την πιο δημοφιλή στους πελάτες τους που θα στηρίζεται στην Ελληνική και Κρητική κουζίνα και η οποία θα μαγειρευτεί ή θα ολοκληρωθεί το μαγείρεμα ή το γαρνίρισμα και η παρουσίαση της μπροστά στο κοινό. Το κοινό θα αποτελέσει το βασικό κριτή, αφού οι συμμετέχοντες θα κληθούν να δοκιμάσουν όσες φορές επιθυμούν, μια μικρή μερίδα από όποιο εστιατόριο ή ξενοδοχείο επιλέξουν, καθώς και από όποιο Κρητικό κρασί επιλέξουν. Δεν θα υπάρχει περιορισμός και το κόστος θα είναι συμβολικό για το φαγητό και το κρασί τα οποία θα σερβίρονται σε κατάλληλα οικολογικά σκεύη.

Επιπλέον, κάθε επισιτιστικό κατάστημα, φούρνος, ζαχαροπλαστείο, μπακάλικο ή συνεταιρισμός του Νομού Λασιθίου θα μπορεί να συμμετέχει και να παρουσιάσει, να διαφημίσει και να πουλήσει τα καλύτερα τοπικά προϊόντα που διαθέτει.

Πηγή: anatolh.com
Φωτογραφία: clickatlife.gr

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.