Γιουβαρλάκια τραχανά με γιαούρτι
από την Ευδοκία Φυλακούρη

200 gr τραχανά ξινό
1 κ.σ. μείγμα φρέσκων μυρωδικών (σχοινόπρασο, θυμάρι, μαντζουράνα, μαϊντανό)
150 gr γιαούρτι
300 ml ζωμό λαχανικών
250 ml ζεστό νερό
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, πάπρικα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια λεκάνη τον τραχανά με το ζεστό νερό και αφήνουμε να μουλιάσει.
Μόλις μαλακώσει, προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και πλάθουμε σε μπαλάκια. Βάζουμε να βράσει ο ζωμός λαχανικών, τον αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε λίγο στο γιαούρτι. Μόλις κάνουμε μια σούπα λίγο πηχτή προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια τραχανά και πασπαλίζουμε με πάπρικα.

Ευδοκία Φυλακούρη
Athens Gate Hotel (Σεφ)

Εκπαίδευση

  • Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αθηνών

Επαγγελματική εμπειρία (1999 έως σήμερα)

Περισσότερα

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.