ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

Φέτα, το τυρί που αγαπάμε!

Η «βασίλισσα» των ελληνικών τυριών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εξαγωγικά προϊόντα της χώρας μας και ίσως το πλέον αναγνωρισμένο ελληνικό τρόφιμο στον κόσμο μαζί με την ρετσίνα.

Η φέτα είναι ευρέως γνωστή σε όλο τον κόσμο ως κύριο συστατικό της ελληνικής χωριάτικης σαλάτας. Εκτός από τη χωριάτικη σαλάτα, είναι κύριο συστατικό της τυρόπιτας, της σπανακόπιτας καθώς και πολλών άλλων εδεσμάτων που απαρτίζουν την ελληνική κουζίνα.

Έχει συνδεθεί κυρίως με τη μεσογειακή κουζίνα, αποτελεί ορόσημό της σε όλο τον κόσμο και έχει πρωταρχική θέση στις επιλογές μας, όχι μόνο για την ιδιαίτερη γεύση της, αλλά και για τη διατροφική της αξία.

Ως γαλακτοκομικό προϊόν, είναι πλούσια σε ασβέστιο και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ενώ παράλληλα προσφέρει ποσότητες βιταμίνης D, φωσφόρου και μαγνησίου. Η κατανάλωσή της μπορεί να ασκήσει ευεργετική δράση στη δόμηση των οστών και των μυών αλλά και σε πιθανές οδοντικές φθορές, καθιστώντας τη ιδανική πηγή θρεπτικών στοιχείων για όσους αθλούνται, για τα παιδιά αλλά και για όσους έχουν αυξημένες απαιτήσεις σε ασβέστιο.

Η φέτα έχει πολλά οφέλη και αν η κατανάλωση της γίνεται με μέτρο, τότε μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας μας. Ακόμη και μια μικρή ποσότητα μπορεί να δώσει υπέροχη γεύση και στο πιο «βαρετό» φαγητό!

Γεννήθηκα στην Αθήνα και ξεκίνησα τις σπουδές μου το 2004 στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου και αποφοίτησα τον Ιούνιο του 2009.

Περισσότερα